Ambachtelijk IJs & Desserts

Wij gaan samenwerken met Ice-Art ambachtelijk ijs!

Het lekkerste ijs van, ongetwijfeld, heel Nederland wordt gemaakt door Ice-Art ambachtelijk ijs uit Breskens. Wie weet heb je al eens een ijsje van Ice-Art geproefd? We hebben een leuk nieuwtje met jullie te delen. Vanaf nu werken we samen met Ice-Art ambachtelijk ijs. Het heerlijke ambachtelijke ijs komt in veel verschillende smaken en wordt gemaakt door Rob en zijn team. Vanaf nu gaan wij het ijs verkopen op Walcheren, Beveland, Schouwen-Duiveland, maar ook in Brabant en België.

Kroketten en ijs

Voor wie nu denkt ‘Kroketten en ijs, gaat dat samen?’ We kunnen niet anders dan volmondig JA zeggen. Zowel wij als Ice-Art maken producten op ambachtelijke wijze bereid en van hoge kwaliteit, die ook nog eens heel lekker zijn. Daarnaast zijn onze bedrijven gelijk gestart, halverwege 2010. We hebben eigenlijk altijd heel goed contact gehad. Elkaar helpen waar het kan en samen sterker worden. We hebben een goede klik, kennen elkaar en weten wat we aan elkaar hebben. Wat ons betreft is dit een hele goede basis voor een mooie samenwerking. Nu gaan we dus ook nog samen groeien en elkaar commercieel versterken. Daar hebben we super veel zin in!

En ja, hoe komt zo’n samenwerking dan tot stand? We leggen het uit. We merkten dat er vanuit de horeca een blijvende behoefte is naar ambachtelijke producten. We willen graag onze klanten een totaal assortiment bieden en ontzorgen . Nu wij en Rob onze krachten bundelen, kunnen we dat nog beter doen.

Natuurlijk zijn we ook gewoon dol op Rob’s ijs. Hij maakt de ijstaarten voor onze verjaardagen. En de bruids-ijstaart op onze - Dennis & Ellen’s -  bruiloft? Jawel, ook van Rob’s hand. Dat schept toch een band hè? Daarom is het voor ons een meer dan logisch gevolg om samen te werken. Stiekem is het ook een beetje eigenbelang natuurlijk. Gezien onze liefde voor ijs. Nu hebben we altijd een lekker ijsje voor handen ;-).

Ambachtelijk ijs

Het is Rob’s expertise om ambachtelijk ijs te maken. Ieder moet doen waar hij goed in is, vinden wij. Daarom produceren Rob en zijn team het ijs. Daar verandert niets aan. Wij verzorgen de verkoop op Walcheren, Beveland, Schouwen-Duiveland, maar ook in Brabant en België. Rob blijft Zeeuws-Vlaanderen doen. De prijzen van Rob en De Ambachterie zijn gelijk aan elkaar . Dus erg transparant!

 

 

Ice-Art ambachtelijk IJs & Desserts

Vol en romig ijs

Het ijs van Ice-Art bevat slechts 30% lucht. Het voordeel hiervan is dat je meer bolletjes schept uit 1 liter ijs. Ook is de smaak beter. Het ijs krijgt nauwelijks kristallen en smelt minder snel. Hoe langer je het ijs draait, hoe minder lucht erin komt. Ondanks dit, is het ijs niet super zwaar. Daarom is het perfect voor in het dessert, als afsluiter van een goede maaltijd. Welke smaak het ook is, het roomijs heeft altijd hetzelfde basisrecept. De verhouding melk en room is gelijk. Dit zorgt ervoor dat het ijs op dezelfde temperatuur schepbaar is.

 

Sorbet

De sorbet van Ice-Art bevat altijd zoveel fruit als mogelijk. Dat is ook precies de reden waarom het ijs zo’n volle smaak heeft. Het lijkt alsof je het stuk fruit in kwestie proeft. Dat vinden we belangrijk.

Maak ook eens een mix van roomijs en sorbet bij een dessert. Ice-Art maakt beide soorten ijs zo dat ze bijna dezelfde structuur en mondgevoel hebben. Dit is fijn voor je gast, maar ook voor de chef die de canelles maakt.


Uiteraard heeft Ice-Art ambachtelijk ijs nog meer heerlijke smaken room- en sorbet in het assortiment, dan de zes smaken die we hier met je delen. 

Patisserie
Naast ambachtelijk ijs, is Ice-Art ook een ster in het maken van patisserie. Kleine kunstwerkjes zijn het. Wat dacht je bijvoorbeeld van een pure chocolade mousse staaf overgoten met chocolade ganache? Daartussen laagjes krokante biscuit. Loopt het water je al in de mond? Dit is slechts één van de soorten patisserie die Ice-Art maakt.

Wil je weten welke soorten ijs en desserts Rob nog meer maakt en/of wil je weten of er iets passends bij zit voor jouw menukaart?
Neem vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je graag meer!

Roomijs: Bolusijs

Roomijs met dezelfde ingrediënten zoals een échte Zeeuwse bolus gemaakt wordt.
Een mengeling van donkere en lichte basterdsuiker en kaneel.
Dit zorgt voor een zoete combinatie van karamel en kaneel.

 

Verkrijgbaar in 2,5 liter

Roomijs: Rum-rozijnen

Roomijs met zachte rozijnen en een volle rumsmaak, met een vleugje vanille.

 

Tip van Ice-Art; te combineren met noten, vanille, banaan of sinaasappel.

Verkrijgbaar in 2,5 liter

 

Verkrijgbaar van oktober 2019 - januari 2020.

 

Roomijs: hazelnoot-amandel

Roomijs met puree van noten en een zachte lichtzoete karamel smaak.

 

Tip van Ice-Art: dit roomijs laat zich graag vergezellen door pure chocolade of zure vruchten als passievrucht en limoen.

Verkrijgbaar in 2,5 liter

 

Verkrijgbaar van oktober 2019 - januari 2020.

Roomijs: Vanille Bourbon

Zachtgeel van kleur met zwarte puntjes door de vanille, niet te zoet, romig en vol van smaak. Dat is het vanille-ijs van Ice-Art ambachtelijk ijs in een notendop. Dankzij het vanille-extract, wat gemaakt is van echte en natuurlijke bourbon vanille heeft het ijs een intense vanillesmaak. Super goede kwaliteit en gunstig qua inkoopprijs.

Uiteraard is het ook mogelijk om vanille-ijs, gemaakt met bourbon vanillestokjes, af te nemen. Stuur ons gerust een bericht om hier meer over te horen.

 

Tip van Rob: Door de mooie intense vanillesmaak is dit ijs heerlijk om zo te eten, maar in een klassieke dame blanche komt een bolletje vanille-ijs ook uitstekend tot zijn recht. Wat pure chocoladesaus erover, maar niet teveel. Je wilt het ijs nog wel proeven.

 

 

Verkrijgbaar in 5 liter

 

Soorte vanille roomijs:

Vanille Bourbon

Vanille Bourbon Extra

Vanille Bourbon Extra*
Zoete Vanille Bourbon

Roomijs: Aardbei

Licht roze ijs en een volle romige aardbeien smaak. Zo hoort aardbeienijs te zijn. Ice-Art gebruikt een pasta van aardbeien als basis. De reden hiervan is eenvoudig. Zo garanderen we een constante smaak en dat het hele jaar door. Of je het aardbeienijs nu in de zomer of in de winter proeft.

Tip van Rob: Het romige aardbeienijs combineert goed met pistache-ijs. Ook nog eens een mooie kleurcombinatie op het bord. Tiramisu met een bolletje aardbeienijs is ook niet te versmaden.

 

Verkrijgbaar in 2,5 en 5 liter

Roomijs: Chocolade

Niet te zoet en een mooie intense smaak van donkere chocolade. Met de daarbij behorende donkere chocolade kleur. Zo omschrijft Rob het chocolade ijs.

 

De chocolade die hij gebruikt voor het ijs is een bittere chocolade van Callebaut en bevat 54,5% cacao. Ice-Art gebruikt altijd enkel echte chocolade. Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg voor het ijs.

 

Tip van Rob: Het bittere en licht zoete van het chocolade ijs smaakt geweldig met frisse frambozen. Verse frambozen en een bolletje van Ice-Arts frambozensorbetijs.

 

Verkrijgbaar in 2,5 en 5 liter

Sorbet: arbrikoos-perzik

Fris zure sorbet van puur fruit.

Combinatie tip van Ice-Art: pure chocolade, amandel, kaneel of champagne.

Verkrijgbaar in 2,5 liter

Verkrijgbaar van oktober 2019 - januari 2020.

Sorbet: Framboos

Neem maar eens een hap van het frambozensorbet. Het is net of je een echte verse framboos in je mond stopt. Ook de kleur is identiek aan die van verse framboosjes. De fruitsmaak komt goed naar boven, dankzij de fruitpuree van vers fruit, die Ice-Art gebruikt.

Hierdoor heeft het ijs altijd dezelfde smaak en een constante goede kwaliteit.

 

Tip van Rob: Frambozen sorbet is lekker met een bolletje amandelroomijs. Zeker met nog wat geschaafde amandelen en chocoladekrullen erover.

 

Verkrijgbaar in 2,5 liter

Sorbet: Citroen

De smaak van citroensorbet ligt zo dicht mogelijk bij de echte smaak. Dus net als een echte citroen, lekker fris dus.

 

Tip van Rob: Combineer het frisse citroensorbet met iets zoets. Bijvoorbeeld zoet fruit uit het seizoen en wat munt. Dit zorgt voor een mooie balans.

 

Verkrijgbaar in 2,5 liter

Sorbet: Mango

Dit is één van de populairste smaken sorbet van Ice-Art en dat is niet voor niets.

De structuur en het mondgevoel van het ijs liggen heel dicht tegen die van de smaak van een rijpe en sappige mango. Licht zoet en toch fris. Romig zonder dat er ook maar iets van room aan te pas komt.

 

Tip van Rob: Als je mango hoort, denk je al snel aan Azië. Serveer het daarom eens samen met kokos-limoenijs in een dessert. Je weet niet wat je proeft.

 

Verkrijgbaar in 2,5 liter

Patisserie: Chocolade Mousse Staaf

Staaf van 2 soorten chocolade mousse, overgoten met chocolade ganache en daartussen laagjes krokante biscuit.

 

Naast deze chocolade mousse staaf is er ook verkrijgbaar:

Limoen cremeux gebak

Cheesecake Framboos staaf van witte chocolademouse

Framboos Frangipane taart

Appel Frangipane taart

 

Loopt het water je al in de mond? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.