Vis- en Garnaalkroketten

Voor onze vis- en garnaalkroketten werken we samen met vissers uit Zeeland, die ons steeds de beste verse vis en mosselen aanleveren. De grijze garnalen komen altijd uit Nederlandse wateren en worden ook in het thuisland gepeld. De graten en garnalendoppen gebruiken we om verse bouillons van te trekken, een ideale basis voor heerlijke vis- en garnaalkroketten. Ontdek onze klassieke garnaalkroket, Vlaamse garnaalkroket en gewaagde combinaties zoals onze bouillabaisse kroket of Thaise mossel apero balletjes.

Garnaalkroket

De basis voor onze garnaalkroket is een zelf getrokken bisque van garnalendoppen. Hier maken we een rode of witte ragout van. Dit is afhankelijk van de bisque. De garnalenkroket is goed gevuld en zit vol Hollandse garnalen. Voor het paneren van de kroketten gebruiken wij panko. Dit Japanse broodkruim geeft een dunne en extra knapperige korst. De binnenkant is zacht en smeuïg en loopt een beetje als je de kroket doorsnijdt.

Standaard bevatten de garnaalkroketten 25% garnalen en zijn verkrijgbaar in de volgende gewichten:
65 á 70 gram
75 á 80 gram 

Garnaalkroket (Extra gevuld):
Voor de echte liefhebbers van Hollandse garnalen is er de garnaalkroket met maar liefst 48% garnalen. 

Gewicht:
65 à 70 gram

Garnaal apero balletje met 25% garnalen:

Gewicht:
25 gram

Voor onze ambachtelijke garnaalkroketten en apero balletjes gebruiken we uitsluitend verse en gepelde Hollandse Noordzee garnalen.

Vlaamse Garnaalkroket

De basis voor de echt Vlaamse Garnaal Kroket is een eigen getrokken garnalenmelk van garnalenkoppen en garnalenpantsers.

Boordevol grijze garnalen, wel minstens 38%! De panering bestaat uit een grove korrel paneermeel, we gebruiken eens geen panko voor deze Garnaal Kroket.

Gewicht:

65 à 70 gram

75 à 80 gram

 

Tapas Vlaamse Garnaal Kroket

Gewicht:

35 gram

 

Vlaams Garnaal Apero Balletje

Gewicht:

25 gram

Bouillabaisse Kroket

Misschien heb je wel eens bouillabaisse geproefd. Op een zonnig terras in de Provence. Dat is tenminste de herkomst van deze goed gevulde Franse vissoep. Wij maken er een kroket van, die bereid is met een krachtige, dubbel getrokken visbouillon. De bouillon is mooi op smaak, dankzij verschillende groenten zoals venkel en prei. De viskroket is rijkelijk gevuld met stukken kabeljauwfilet, zalmfilet en grijze garnalen.

25% vis

Gewicht:
50 à 55 gram

Bouillabaisse apero balletje 

25% vis

Gewicht:
25 gram

Scampi Knoflook Kroket

Een echte klassieker is de combinatie van scampi’s met knoflook. En dat is niet voor niets. Deze scampi knoflook kroket is gemaakt op basis van een door ons getrokken scampibouillon. We gebruiken uiteraard Black Tiger scampi’s. Verder is de kroket op smaak gebracht met verse knoflook, currypoeder en paprikapoeder.

Gewicht:
50 à 55 gram

Scampi knoflook apero balletje 

Gewicht:
25 gram

Mosselkroket

De trots van Zeeland, maar dan niet in een mosselpot. Van de Zeeuwse mosselen maken wij een mosselkroket. De basis is een mosselbouillon die we op smaak brengen met een scheut witte wijn, ui en prei.

Gewicht:
60 à 65 gram

 

Thaise Mossel Apero Balletje

Thaise Mossel Apero Balletje

Met de Thaise mossel apero balletjes waan je je even in een exotisch oord. Het apero balletje is bereid op basis van mosselbouillon met Zeeuwse mosselen en verder op smaak gebracht met Thaise rode curry, kokosmelk en verse koriander.

Gewicht:
25 gram

 

 

 

Custom Made

Wij zijn gespecialiseerd in het maken van kroketten en apero balletjes. Maar ook nieuwe smaken bedenken doen we erg graag.

Je eigen unieke kroket

Ons assortiment is behoorlijk uitgebreid. Toch komt het voor dat nu juist de favoriete smaak van een ondernemer er niet tussenstaat. Is dit bij jou het geval? Of wie weet heb je zelf een te gek idee voor een eigen kroket, maar kun je wel wat hulp gebruiken bij de verdere ontwikkeling en uitvoering? Als dit het geval is, zit je goed bij De Ambachterie. Wij denken graag met je mee en geven advies waar nodig.

Custom made kroket

Je eigen unieke kroket of apero balletje. Met een vulling naar keuze. Een kroket die bij niemand anders op de menukaart staat. Hoe klinkt dat? Geweldig toch? Alles kan. We ontwikkelen samen met jou je eigen custom made kroket. Of adviseren bij het fine tunen, als je al een concreet idee hebt. De vulling is naar eigen smaak, maar ook de vorm die past bij je kroket en de korrel die we gebruiken voor het paneren. Samen gaan we een traject in van proeven en keuren. Uiteindelijk komt daar de kroket of het aperoballetje uit, die je wenst.

Voor iedere ondernemer, of je nu een groot of klein budget hebt, zijn er mogelijkheden. Wil je meer weten? Neem vooral contact met ons op. We denken graag met je mee.