Over Ellen

Summer of 2016

“Als je het doet, doe het dan goed.” Ellen is niet iemand van half werk. Doe iets waar je hart ligt. Ga er voor en maak er iets van. Daarom was het na jarenlang, met veel plezier in de financiële dienstverlening werken, in 2016 tijd om ook in het bedrijf te stappen. De Ambachterie was groeiende en daarom besloten Ellen en Dennis om er samen nog iets mooiers van te maken, dan het al was.

Elke dag is anders voor Ellen. Het gaat van het bijhouden van de administratie en bonnetjes inboeken tot aan tafel zitten bij nieuwe klanten om te vertellen over De Ambachterie en ze te adviseren welke kroket het beste past bij het menu. "Als het nodig is,  help ik ook gewoon mee op de vloer. Van een keer afwassen of schoonmaken ben ik niet vies.”

Trots

“Ik ben trots op de kroketten en apero balletjes die we maken en dat we die mogen verkopen in ons mooie Zeeland, maar inmiddels ook daarbuiten. In de afgelopen jaren hebben we een gezond bedrijf opgebouwd met een loyale klantenkring, die openstaan voor onze adviezen.” En ze is trots op Dennis. “Vanuit hobby begonnen en als je ziet wat hij bereikt heeft in de jaren dat hij alleen werkte. Dat vind ik gewoon super."

De klanten zitten nu nog voornamelijk in Zeeland, maar ook steeds met horecazaken uit Knokke, Damme en andere delen van België weten de kroketten van De Ambachterie te vinden. Ellens eigen favoriete kroket is de extra goed gevulde garnalenkroket die van binnen zo lekker romig is en de welbekende krokante korst heeft. Toch vindt ze dat iedereen alle kroketten een keer geproefd moet hebben. Gewoon omdat ze allemaal heel lekker zijn. 

 

Meer collega’s dan baas

“Onze medewerkers zien Dennis en mij meer als collega’s dan als baas. Dat is voor ons een groot compliment. Hierdoor hebben we een hecht team. Toen wij trouwden in oktober 2017 kregen we een toffe fotocollage cadeau met allemaal gekke foto’s.” Net als bij Dennis is de geboorte van hun kinderen het meest bijzondere wat Ellen ooit heeft meegemaakt. Haar vrije tijd brengt ze dan ook het liefste zoveel mogelijk door met het gezin. “Iets leuks doen met de kindjes, een weekje naar de zon, lekker eten. De kleine dingen die het leven leuker maken.” Overigens, laat ze dat lekkere eten het liefste bereiden door iemand anders. Ellen werkt dan wel in de food, maar zelf koken? Nee, dat vindt ze niets.