Ons assortiment

 

Het begon ooit met garnaalkroketten. Inmiddels is ons assortiment kroketten en aperoballetjes flink uitgebreid. We bedenken continu nieuwe smaken en bijzondere combinaties. Blijven vernieuwen en onze klanten verrassen, dat is voor ons erg belangrijk. Met respect voor het product, bereiden we onze snacks op ambachtelijke wijze. We maken alles zelf. Van de fonds tot de pâte. Daarnaast werken we enkel met verse en pure ingrediënten, van topkwaliteit.

 

Garnaalkroket

De basis voor onze garnaalkroket is een zelf getrokken bisque van garnalenkoppen en -pantsers. Hier maken we een rode of witte pâte van. Dit is afhankelijk van de bisque. De garnaalkroket is goed gevuld en zit vol grijze garnalen uit de Noordzee. Voor het paneren van de kroketten gebruiken wij panko. Dit Japanse broodkruim geeft een dunne en extra knapperige korst. De binnenkant is zacht en smeuïg en loopt een beetje als je de kroket doorsnijdt.

Standaard bevatten de garnalenkroketten 25% garnalen en zijn verkrijgbaar in de volgende gewichten:

65 á 70 gram

75 á 80 gram

Garnaalkroket (Extra gevuld)

Voor de echte liefhebbers van grijze garnalen is er de garnaalkroket met maar liefst 48% garnalen. De basis is een zelf getrokken bisque van garnalenkoppen en -pantsers. Hier maken we een rode of witte pâte van. Dit is afhankelijk van de bisque. De kroket is extra goed gevuld met grijze garnalen uit de Noordzee. Voor het paneren gebruiken wij panko. Dit Japanse broodkruim geeft een dunne en extra knapperige korst.

48% garnalen

Gewicht:
65 à 70 gram

Apero Garnaal Balletje

De basis voor onze aperoballetjes met garnalen is dezelfde als die van de garnaalkroketten.

Gewicht:
25 gram

Voor onze garnaalballetjes en garnaalkroketten gebruiken we uitsluitend verse en gepelde grijze garnalen uit de Noordzee.

 

  

 

 

Vlaamse Garnaalkroket

Vlaamse Garnaalkroket

De basis voor onze Vlaamse garnaalkroket is een zelf getrokken ‘garnalenmelk’ van garnalenkoppen en -pantsers. De garnaalkroket is smeuïg en zit vol grijze garnalen uit de Noordzee, wel minstens 38%. Voor het paneren van de kroketten gebruiken wij bij deze variant geen panko.
De panering bestaat uit een grove korrel paneermeel. De kroket is krokant van buut’n en heerlijk zocht van bin’n. Smullen met wat gefrituurde peterselie en een partje citroen!

De garnaalkroketten zijn verkrijgbaar in de volgende gewichten:

65 á 70 gram

75 á 80 gram

Apero kroketjes:   
De basis voor onze apero kroketjes met garnalen is dezelfde als die van de garnaalkroketten.

Gewicht:      
35 gram

Apero balletjes:
De basis voor onze apero balletjes met garnalen is dezelfde als die van de garnaalkroketten.

Gewicht:
25 gram

Kaaskroket

Onze kaaskroketten zijn verrukkelijk. Zij danken hun heerlijke smaak aan drie soorten mooie gerijpte kazen, die versgeraspt door de pâte gaan. We bereiden onze kaaskroketten met Comté, belegen Hollandse kaas en Emmentaler, voor wat extra pit.

 25% kaas

De kaaskroketten zijn verkrijgbaar in de volgende gewichten:

65 à 70 gram

75 à 80 gram

Kaaskroket budget

Voor een iets kleiner budget ontwikkelden we een kaaskroket bereid met twee soorten gerijpte kazen, die vers geraspt door de pâte gaan. We kiezen voor een belegen Hollandse kaas en Emmentaler die de kroket wat extra pit geeft.

25% kaas 

De kaaskroketten zijn verkrijgbaar in de volgende gewichten:

50 gram

65 gram

Alle kazen die we gebruiken voor onze kroketten en kaasballetjes zijn vers en van topkwaliteit. We raspen de kaas zelf, in eigen keuken.

 

Vlaamse Kaas Kroket

Bereid met 25% Oud Brugge. Vers geraspt in eigen keuken. Dit alles op basis van een verse groentebouillon en volle melk geven een mooi smakenpallet. Gepaneerd met fijn paneermeel.

De kaaskroketten zijn verkrijgbaar in de volgende gewichten:

65 à 70 gram

75 à 80 gram

Alle kazen die we gebruiken voor onze kroketten en kaasballetjes zijn vers en van topkwaliteit. We raspen de kaas zelf, in eigen keuken.

Cheddar Balletje (Vegetarisch)

Naast de gewone kaaskroket vind je in ons assortiment ook een vegetarisch cheddar balletje. Door de huisgemaakte pâte gaat vers geraspte cheddar. We gebruiken de echte Engelse cheddar, die krachtig van smaak is.

Gewicht:
25 gram

 

Schellach kaaskroket (Zeker Zeeuws)

Een kroket met boerederijzuivel van Kaasboerderij Schellach uit Middelburg. Zowel de kaas, melk als de boter van de boerderij als hoofdingrediënten voor een échte Zeeuwse kaaskroket.
Deze kaaskroket is vol en puur van smaak met als basis een groentebouillon. De kroket is gepaneerd met panko, voor een extra knapperige korst.

De Schellach kaaskroket heeft de erkenning Zeker Zeeuws.

De kaaskroket is verkrijgbaar in:

65 à 70 gram

200_zeker_zeeuws_samen.jpg

Bouillabaisse Kroket

Misschien heb je wel eens bouillabaisse geproefd. Op een zonnig terras in de Provence. Dat is tenminste de herkomst van deze goed gevulde Franse vissoep. Wij maken er een kroket van, die bereid is met een krachtige, dubbel getrokken visbouillon. De bouillon is mooi op smaak, dankzij verschillende groenten zoals venkel en prei. De viskroket is rijkelijk gevuld met stukken kabeljauwfilet, zalmfilet en grijze garnalen.

25% vis

Gewicht:
50 à 55 gram

Apero Bouillabaisseballetje 

25% vis

Gewicht:
25 gram

Scampi Knoflook Kroket

Een echte klassieker is de combinatie van scampi’s met knoflook. En dat is niet voor niets. Deze scampi knoflook kroket is gemaakt op basis van een door ons getrokken scampibouillon. We gebruiken uiteraard Black Tiger scampi’s. Verder is de kroket op smaak gebracht met verse knoflook, currypoeder en paprikapoeder.

Gewicht:
50 à 55 gram

Scampi knoflook apero balletje 

Gewicht:
25 gram

 

 

Mosselkroket

De trots van Zeeland, maar dan niet in een mosselpot. Van de Zeeuwse mosselen maken wij een mosselkroket. De basis is een mosselbouillon die we op smaak brengen met een scheut witte wijn, ui en prei.

Gewicht:
60 à 65 gram

Thaise Apero mosselballetje

Met de Thaise mosselballetjes waan je je even in een exotisch oord. Het apero balletje is bereid op basis van mosselbouillon met Zeeuwse mosselen en verder op smaak gebracht met Thaise rode curry, kokosmelk en verse koriander.

Gewicht:
25 gram

 

 

Vleeskroket

Er gaat niets boven een echte ambachtelijke Hollandse vleeskroket. Een stevige snack met grote stukken draadjesvlees. Alle ingrediënten krijgen de tijd om op smaak te komen. Het stoofvlees suddert uren op een laag pitje, tot het helemaal mals is. We plukken het vlees met de hand en maken daar de romige ragout van. 

Gewicht:
75 à 80 gram
85 à 90 gram
100 gram NIEUW!

Vlees Apero Balletje

Er gaat niets boven een aperoballetje gevuld met draadjesvlees voor bij het aperitief.

Ons vlees aperoballetje is te verkrijgen in drie verschillende gewichten:
20 gram
30 gram
35 gram

Voor onze vleeskroketten en -aperoballetjes gebruiken we uitsluitend 1e kwaliteit rundvlees . Tevens zijn we gecertificeerd voor het verwerken van vers rundvlees in onze kroketten.

 

Spicy Chorizo Balletjes

Een vleugje Spanje verpakt in een apero balletje. Zo is deze snack wel te omschrijven. We gebruiken Spaanse chorizo die extra pittig is. Heerlijk in combinatie met de romige vulling. 

Gewicht:
25 gram

Zeeuws Spek Kroket

Onze Zeeuws Spek Kroket is ambachtelijk bereid en afkomstig van Scheldelander. Het water in de pekel van het vlees is vervangen door gefilterd Oosterscheldewater. De pâte maken we af met een kruidenmix en ketjap.

Gewicht:
65 gram

Zeeuws Spek Aperoballetje
 

Gewicht:
25 gram

Duroc D'Olives Cochonnet

Duroc D'Olives Cochonnet

De Duroc D'Olives cochonnettes worden bereid met wangetjes van het Duroc D'Olives varken..
Na het pekelen koken we die in een varkensbouillon met daarin veel verse kruiden en groenten..
We gieten melk bij de ingekookte bouillon en maken er een heerlijke, romige ragout van..
Dan mag het zachte rozige vlees erbij en kruiden we de bereiding af met mosterdzaadjes, verse peterselie en zwarte olijven.

Beschikbaar in:

Cochonnet 30 gram (bolletje)

Cochonnet 30 gram

Cochonnet 50/55 gram

Cochonnet 70 gram

 

Wildkroket

Haas en everzwijn worden gemarineerd in Zondebok bier van Bierbrouwerij Vermeersen uit Hulst, het originele zeeuwse bier. Bereid met een mooi groenteboeket, veel kruiden, wild fond, kastanjes voor het zoetje en spek voor het zoutje. Het vlees plukken we met de hand.

 

Gewicht:

50 à 55 gram

Wild Bitterbal

25 gram

 

Oktober t/m januari

 

Ibericokroket

Aan de basis van de Ibericokroket ligt een heerlijke bouillon.
De bouillon trekken wij van de botten van het Iberico varken.
In de pâte worden mooie fijngesneden stukjes Ibericoham toegevoegd.
De Ibérico Bellotaham die wij gebruiken is afkomstig van het oeroude Iberico varkensras uit het Zuid-Westen van Spanje.
Het laat zich kenmerken door zijn donkere huidskleur, zijn zwarte hoef en het feit dat het zich met eikels voedt.
De smaak van Iberico die wij gebruiken is werkelijk subliem! 

De Ibérico hammen ondergaan eerst een kort pekelproces op een lage temperatuur en bij een hoge vochtigheidsgraad.
Het inwrijven en het masseren met grof zeezout gebeurt om de dehydratatie te versnellen.
Daarna kan het droogproces in de speciale droogkamers aanvangen.
Dit gebeurt meestal in de winter. Daarbij maakt men vaak gebruik van een openramencultuur.
Door de vensters te openen komt er luchtstroom naar binnen die de hammen een extra smaaktoets bezorgt.
Na zes à twaalf maanden drogen begint een olie, afkomstig van de eikelvoeding van het varken, zich te verspreiden en infiltreert ze in de spiervezels, waardoor dit product zijn uniek aroma bekomt.  

Gewicht:
50 - 55 gram

Iberico bitterbal:
25 gram

 

Aspergekroket Gandaham of Vegetarisch

Compleet NIEUW receptuur! Nadat je door de krokante korst bijt, komt er een smaakexplosie vrij van Belgische witte asperges, een vleugje kervel en het zoutige van de Gandaham snippers.

In ons assortiment hebben we ook een vegetarische Aspergekroket. Voor iedereen die in het seizoen zoveel mogelijk witte asperges wil eten, is deze aspergekroket. De vegetarische kroket is bereid met verse witte asperges uit België, basilicum en groene asperges.

Gewicht:
50 à 55 gram

Apero Asperge Balletje (Gandaham of Vegetarisch)

Gewicht:
25 gram

Maart/Juni

Bospaddenstoelenkroket (Vegetarisch)

Alle mooie en aardse smaken die je aan de herfst doen denken, verwerken we in deze bospaddenstoelenkroket. We trekken een thee van eekhoorntjesbrood. Dit is de basis van de romige pâte gevuld met shii-takes, girolles en portobello’s. We voegen ook nog verse salie en rozemarijn toe.

Gewicht:
50 à 55 gram

Apero Bospaddenstoelenballetje (Vegetarisch)
Als je herfst zegt, denken wij aan bospaddenstoelen. Dat is ook precies de reden dat we in het najaar deze bospaddenstoelenballetjes toevoegen aan ons assortiment.

Gewicht:
25 gram

 

Heel het jaar verkrijgbaar

Tom Kha Apero Balletje (Vegetarisch)

Waan je in Oosterse sferen met deze vegetarische suggestie.

Het is een balletje gemaakt op basis van een Thais recept.
Van origine is het de welbekende noedelsoep met galanga en kip. 

Wij hebben de galanga vervangen door gember. 
De kip hebben we vervangen door heel veel verse groenten en glasnoedels.

In de pâte voegen we citroengras toe voor een frisje en kokosmelk zorgt voor een romig geheel.

Gewicht:
25 gram

Groente Kroket (vegetarisch)

Een nieuwe topper binnen ons vegetarische assortiment.
Een linzenkroket gemaakt op basis van rode linzen en diverse groenten.
Aan de basis van deze kroket ligt een smaakvolle groentenbouillon.
In de pâte verwerken we de rode linzen, diverse groenten samen Vadouvan kruiden.
Deze kruiden zorgen voor een iets zoete en toch ook pittige beleving.
Voor de panering gebruiken we blank paneermeel.

Gewicht:
65 gram

Linzen aperobal

Gewicht:
25 gram

 

 

 

 

 

Custom Made

Wij zijn gespecialiseerd in het maken van kroketten en apero balletjes. Maar ook nieuwe smaken bedenken doen we erg graag.

Je eigen unieke kroket

Ons assortiment is behoorlijk uitgebreid. Toch komt het voor dat nu juist de favoriete smaak van een ondernemer er niet tussenstaat. Is dit bij jou het geval? Of wie weet heb je zelf een te gek idee voor een eigen kroket, maar kun je wel wat hulp gebruiken bij de verdere ontwikkeling en uitvoering? Als dit het geval is, zit je goed bij De Ambachterie. Wij denken graag met je mee en geven advies waar nodig.

Custom made kroket

Je eigen unieke kroket of apero balletje. Met een vulling naar keuze. Een kroket die bij niemand anders op de menukaart staat. Hoe klinkt dat? Geweldig toch? Alles kan. We ontwikkelen samen met jou je eigen custom made kroket. Of adviseren bij het fine tunen, als je al een concreet idee hebt. De vulling is naar eigen smaak, maar ook de vorm die past bij je kroket en de korrel die we gebruiken voor het paneren. Samen gaan we een traject in van proeven en keuren. Uiteindelijk komt daar de kroket of het aperoballetje uit, die je wenst.

Voor iedere ondernemer, of je nu een groot of klein budget hebt, zijn er mogelijkheden. Wil je meer weten? Neem vooral contact met ons op. We denken graag met je mee.