Garnalen en Vis

Voor onze garnalen- en viskroketten werken we samen met leveranciers uit Zeeland, die ons steeds de beste verse vis aanleveren. De grijze garnalen komen altijd uit Nederlandse wateren.

De graten en garnalendoppen gebruiken we om de lekkerste verse bouillons van te trekken, een ideale basis voor heerlijke garnalen- en viskroketten.  

Ontdek onze klassieke garnalenkroket, Vlaamse garnaalkroket, maar ook zeker onze meer gewaagde combinaties zoals onze bouillabaisse kroket of scampi-knoflook balletjes.

Garnalenkroket en Balletje

De basis voor onze garnalenkroket is een zelf getrokken bouillon of bisque van garnalendoppen. De bisque heeft een krachtige en iet wat pittige smaak, de bouillon heeft een zachte en volle garnalensmaak. De garnalenkroket is goed gevuld met Hollandse garnalen, de keuze is er tussen 25% of 48% garnalen.

Voor het paneren van de kroketten gebruiken wij panko. Dit Japanse broodkruim geeft een dunne en extra knapperige korst. De binnenkant is zacht en smeuïg en loopt een beetje als je de kroket doorsnijdt.

Garnalenkroket 25%, op basis van bisque (rood) of bouillon (wit)

Gewicht:

 • 65 à 70 gram
 • 75 à 80 gram 

Garnalenkroket 48%, op basis van bisque (rood) of bouillon (wit)

Gewicht:

 • 65 à 70 gram

Garnalenballetjel 25% op basis van bisque (rood)

Gewicht:

 • 25 gram

Vlaamse Garnalenkroket en Balletje

De basis voor de echte Vlaamse garnalenkroket is een eigen getrokken garnalenmelk van garnalenkoppen en garnalenpantsers. Omdat we garnalenmelk trekken, is deze garnalenkroket heerlijk romig en vol van smaak. Ook deze vulling is zacht en smeuïg en loopt een beetje, als je hem opensnijdt. 

In de Vlaamse garnalenkroket zit 38 %  grijze Noordzee garnalen! De panering bestaat uit een klassiek fijn paneermeel.

Vlaamse garnalenkroket

Gewicht:

 • 65 à 70 gram
 • 75 à 80 gram 

Vlaamse mini-garnalenkroket

Gewicht:

 • 35 gram

Vlaams garnalenballetje

Gewicht:

 • 25 gram

Bouillabaisse Kroket en Tapaskroketje

Misschien heb je wel eens bouillabaisse geproefd? Dat is van herkomst een goed gevulde Franse vissoep. Wij maken er een kroket van die bereid is met een krachtig, dubbel getrokken visbouillon. 
Onze bouillabaisse is rijkelijk gevuld met vis, schaal- en schelpdieren uit de Zeeuwse wateren, met als groenteboeket wortel, bleekselderij en venkel. Samen met de specerijen steranijs, anijszaad en saffraan, een overheerlijk geheel in een krokant jasje. 
Het gebruik van de soorten vis, schaal- en schelpdieren wisselen per seizoen, naar aanbod.

Bouillabaisse kroket

Gewicht:

 • 60 gram

Bouillabaisse tapaskroketje - Beschikbaar vanaf de heropening van de horeca.

Gewicht:

 • 30 gramScampi-Knoflook Kroket en Balletje

Een echte klassieker is de combinatie van scampi’s in look en dat is niet voor niets. Deze scampi knoflook kroket en balletje zijn gemaakt op basis van een door ons getrokken scampibouillon. We gebruiken natuurlijk Black Tiger scampi’s. Verder is de lekkernij op smaak gebracht met verse knoflook, kerriepoeder en paprikapoeder. 

Scampi Knoflook kroket

Gewicht:

 • 60 gram

Scampi Knoflook ballletje

Gewicht:

 • 25 gram

Mosselkroket

De trots van Zeeland, maar dan niet op klassieke wijze bereid in een pannetje. Van de Zeeuwse mosselen maken wij namelijk een mosselkroket. De basis is een mosselbouillon die we op smaak brengen met een scheut witte wijn, ui en prei.

Gewicht:

 • 60 à 65 gram

Tapaskroketje Gamba & Thai Green Curry

Thais stoofpotje met gamba`s en groene curry. De ragout is bereid met een bouillon van gamba`s en aangevuld met gember, knoflook, rode peper, groene curry, kokosmelk en met de toevoeging van koriander afgemaakt. Kin ahaan arroy kab! (eet smakelijk!)

Gewicht:
30 gram

Bekijk hier al onze tapaskroketjes

Kreeftkroket en Mini-Kroket

De kreeften worden in stukken aangezet in de oven, dat ruikt al heerlijk! We trekken van de schalen en de koppen een krachtige kreeftenbisque met een mooi groente-garnituur, zoals wortel, selderij, ui, knoflook en prei. Aan de bisque voegen we een scheut cognaac toe. Het kreeftenvlees voegen we als laatste toe in de ragout . Mjam!

Kreeftkroket:

Gewicht:

 • 65 gram 

Kreeft Mini- kroket:

Gewicht:

 • 30 gram 
logo de ambachterie
een kreeft met een kroket op zijn rug
Ik ben een profes­sional
De Ambachterie is hèt adres voor professionals uit de foodbranche. De Ambachterie biedt een ruim assortiment aan verschillende ambachtelijke kroketten / bitterballen. Door de unieke smaken, is er voor ieder wat wils!
een kreeft met een kroket op zijn schaar
Ik ben een thuis­bakker
Wil jij onze ambachtelijke kroketten thuis frituren? Dat kan! Ga langs bij een van onze verkooppunten bij jouw in de buurt!