De Ambachterie - Smaak IJzendijke

2020

Een bijzonder jaar! Dit jaar hebben we onze eerste twee Zeker Zeeuws Certificaten binnengehaald en wel voor de Schellach Kaaskroket en Zeeuwse Aardappelkroket. In de kroketjes wordt de boerderijzuivel van Kaasboerderij Schellach uit Middelburg gebruikt. Krokant van buut`n en zocht van bin`n.

Gedurende de lockdown draaien we door, de webshop voor thuisbakkers wordt gelanceerd. Als men de kroketten niet meer buiten de deur kan eten, dan worden ze thuis gebracht!

De thuisbakkers herkennen straks de kroketten bij de diverse horecaprofessionals. De Ambachterie staat op de kaart!

Proef, eet, geniet en beleef het Ambacht! Met pure passie bereid, voor jou.

2018

Grenzen worden verlegd, De Ambachterie BVBA wordt opgericht. Amai!

2016

Dennis zijn vrouw, Ellen, zegt haar baan op, om ook in de wereld van de kroketten te stappen. Stap voor stap professioneler, Smaak IJzendijke wordt de Ambachterie! Met al meer dan 7 werknemers wordt er hard aan de weg getimmerd..

 

2014

Gezelligheid in de keuken- met het personeel, het wordt steeds drukker, er wordt zelfs een hit gedraaid! 


De Duts`n – 500 kroketten 

 

2011

De verhuizing naar een echt professionele keuken, naar een bedrijfspand in Oostburg. De eerste koelwagen wordt aangeschaft.

2010

Hoe de liefde is ontstaan voor de kroket. Naast zijn baan als kok, maakt Dennis handgemaakte kroketten en bitterballen. Eerst nog voor vrienden en familie, maar al snel breidt de kring van liefhebbers zich uit.

Hij start zijn eigen bedrijf, onder de naam Smaak IJzendijke, dagverse gerechten, traiteur & kroketten. Vanuit de keuken thuis, in IJzendijke, gaat hij door. De vraag naar de kroketten en bitterballen blijft het grootst.

De thuiskeuken is al snel te klein, ook de geur van de garnalenbouillon in huis, moet een ander plekje krijgen.

logo de ambachterie
een kreeft met een kroket op zijn rug
Ik ben een profes­sional
De Ambachterie is hèt adres voor professionals uit de foodbranche. De Ambachterie biedt een ruim assortiment aan verschillende ambachtelijke kroketten / bitterballen. Door de unieke smaken, is er voor ieder wat wils!
een kreeft met een kroket op zijn schaar
Ik ben een thuis­bakker
Wil jij onze ambachtelijke kroketten thuis frituren? Dat kan! Ga langs bij een van onze verkooppunten bij jouw in de buurt!