Baktips

6 Baktips voor de perfecte kroketten en bitterballen!

Want ja perfect zijn ze als ze,  “krokant van buut’n & zocht van bin’n zijn!

Maar voor je begint met bakken, zorg je dat de firtuurpan schoon is en dat je de juiste frituurolie kiest. Het beste gebruik je hoogwaardige kwaliteit frituurolie. 

Baktips:

1. Bak ze op de juiste temperatuur. Wij raden 175ºC aan. 

2. Bak de kroketten en bitterballen steeds volgens de aanbevolen baktijd, gebruik dus de kookwekker. Bak ze vooral niet te lang!  

3. Laat de kroketten en bitterballen mooi rustig bakken, niet schudden met het mandje dus. Ook niet uit het vet halen tijdens het bakken.

4. Zorg ervoor dat de kroketten en bitterballen niet tegen of op elkaar liggen.

5. Bewaar de kroketten en bitterballen op de correcte manier, -18ºC in de origineel afgesloten doos. Na het ontdooien mogen ze niet meer opnieuw worden ingevroren. Je kan ze na ontdooien nog wel in de koeling bewaren. Na het ontdooien zijn ze bij 4ºC nog 24 uur houdbaar.

6. Voor de perfecte smaakbeleving laat je de kroketten en bitterballen een minuutje rusten na het bakken.

logo de ambachterie
een kreeft met een kroket op zijn rug
Ik ben een profes­sional
De Ambachterie is hèt adres voor professionals uit de foodbranche. De Ambachterie biedt een ruim assortiment aan verschillende ambachtelijke kroketten / bitterballen. Door de unieke smaken, is er voor ieder wat wils!
een kreeft met een kroket op zijn schaar
Ik ben een thuis­bakker
Wil jij onze ambachtelijke kroketten thuis frituren? Dat kan! Bestel onze kroketten en bitterballen via de webshop, dan leveren wij ze diepgevroren bij je thuis.