Vleeskroketten & Bitterballen

Het begon ooit allemaal met garnaalkroketten, maar ondertussen hebben we ook een mooi assortiment vleeskroketten en bitterballen. We werken steeds met vlees van topkwaliteit. Voor onze vleeskroketten gebruiken we uitsluitend 1ste kwaliteit rundvlees. Tevens zijn we gecertificeerd voor het verwerken van vers rundvlees in onze kroketten. Ontdek onze ambachtelijke vleeskroketten en bitterballen, alsook verrassende creaties zoals een kroket met Zeeuws spek, Duroc D’Olives Cochonnet of een echte Belgische kroket met asperges en Gandaham.

Vleeskroket

Er gaat niets boven een echte ambachtelijke Hollandse vleeskroket. Een stevige snack met grote stukken draadjesvlees. Alle ingrediënten krijgen de tijd om op smaak te komen. Het stoofvlees suddert uren op een laag pitje, tot het helemaal mals is. We plukken het vlees met de hand en maken daar de romige ragout van. 

Voor onze vleeskroketten gebruiken we uitsluitend 1ste kwaliteit rundvlees. Tevens zijn we gecertificeerd voor het verwerken van vers rundvlees in onze kroketten.

Gewicht:
75 à 80 gram
85 à 90 gram
100 gram NIEUW!

Bitterbal

Er gaat niets boven een echte bitterbal. Een heerlijke snack met draadjesvlees. Alle ingrediënten krijgen de tijd om op smaak te komen. Het stoofvlees suddert uren op een laag pitje, tot het helemaal mals is. We plukken het vlees met de hand en maken daar de romige ragout van. 

Voor onze bitterballen gebruiken we uitsluitend 1ste kwaliteit rundvlees. Tevens zijn we gecertificeerd voor het verwerken van vers rundvlees in onze kroketten.

Onze bitterballen zijn te verkrijgen in drie verschillende gewichten:
20 gram
30 gram
35 gram

 

 

Spicy Chorizo Balletjes

Een vleugje Spanje verpakt in een apero balletje. Zo is deze snack wel te omschrijven. We gebruiken Spaanse chorizo die extra pittig is. Heerlijk in combinatie met de romige vulling. 

Gewicht:
25 gram

Zeeuws Spek Kroket

Onze Zeeuws spek kroket is ambachtelijk bereid en afkomstig van Scheldelander. Het water in de pekel van het vlees is vervangen door gefilterd Oosterscheldewater. De pâte maken we af met een kruidenmix en ketjap.

Gewicht:
65 gram

Zeeuws Spek Apero Balletje 

Gewicht:
25 gram

Duroc D'Olives Cochonnet

De Duroc d'Olives cochonnets worden bereid met wangetjes van het Duroc d'Olives varken..
Na het pekelen koken we die in een varkensbouillon met daarin veel verse kruiden en groenten.
We gieten melk bij de ingekookte bouillon en maken er een heerlijke, romige ragout van.
Dan mag het zachte rozige vlees erbij en kruiden we de bereiding af met mosterdzaadjes, verse peterselie en zwarte olijven.

Beschikbaar in:

Cochonnet 30 gram (bolletje)
Cochonnet 30 gram
Cochonnet 50/55 gram
Cochonnet 70 gram

Wildkroket

Haas en everzwijn worden gemarineerd in Zondebok bier van Bierbrouwerij Vermeersen uit Hulst, het originele Zeeuwse bier. Bereid met een mooi groenteboeket, veel kruiden, wild fond, kastanjes voor het zoetje en spek voor het zoutje. Het vlees plukken we met de hand.

Gewicht:

50 à 55 gram

Wild Bitterbal

25 gram

 

Beschikbaar van oktober t/m januari

Iberico Kroket

Aan de basis van de Ibericokroket ligt een heerlijke bouillon. De bouillon trekken we van de botten van het Iberico varken.
In de pâte worden mooie fijngesneden stukjes Ibericoham toegevoegd. De Ibérico Bellotaham die wij gebruiken is afkomstig van het oeroude Ibérico varkensras uit het Zuid-Westen van Spanje. Het laat zich kenmerken door zijn donkere huidskleur, zijn zwarte hoef en het feit dat het zich met eikels voedt. De smaak van de Ibérico die wij gebruiken is werkelijk subliem! 

De Ibérico hammen ondergaan eerst een kort pekelproces op een lage temperatuur en bij een hoge vochtigheidsgraad.  Het inwrijven en het masseren met grof zeezout gebeurt om de dehydratatie te versnellen. Daarna kan het droogproces in de speciale droogkamers aanvangen. Dit gebeurt meestal in de winter. Daarbij maakt men vaak gebruik van een openramencultuur. Door de vensters te openen komt er luchtstroom naar binnen die de hammen een extra smaaktoets bezorgt. Na zes à twaalf maanden drogen begint een olie, afkomstig van de eikelvoeding van het varken, zich te verspreiden en infiltreert ze in de spiervezels, waardoor dit product zijn uniek aroma bekomt.  

Gewicht:
50 - 55 gram

Iberico bitterbal:
25 gram

Aspergekroket Gandaham

Compleet NIEUW receptuur! Nadat je door de krokante korst bijt, komt er een smaakexplosie vrij van Belgische witte asperges, een vleugje kervel en het zoutige van de Gandaham snippers.

Gewicht:
50 à 55 gram

Asperge Gandaham apero balletje 

Gewicht:
25 gram


Beschikbaar van maart t/m juni

 

 

 

Custom Made

Wij zijn gespecialiseerd in het maken van kroketten en apero balletjes. Maar ook nieuwe smaken bedenken doen we erg graag.

Je eigen unieke kroket

Ons assortiment is behoorlijk uitgebreid. Toch komt het voor dat nu juist de favoriete smaak van een ondernemer er niet tussenstaat. Is dit bij jou het geval? Of wie weet heb je zelf een te gek idee voor een eigen kroket, maar kun je wel wat hulp gebruiken bij de verdere ontwikkeling en uitvoering? Als dit het geval is, zit je goed bij De Ambachterie. Wij denken graag met je mee en geven advies waar nodig.

Custom made kroket

Je eigen unieke kroket of apero balletje. Met een vulling naar keuze. Een kroket die bij niemand anders op de menukaart staat. Hoe klinkt dat? Geweldig toch? Alles kan. We ontwikkelen samen met jou je eigen custom made kroket. Of adviseren bij het fine tunen, als je al een concreet idee hebt. De vulling is naar eigen smaak, maar ook de vorm die past bij je kroket en de korrel die we gebruiken voor het paneren. Samen gaan we een traject in van proeven en keuren. Uiteindelijk komt daar de kroket of het aperoballetje uit, die je wenst.

Voor iedere ondernemer, of je nu een groot of klein budget hebt, zijn er mogelijkheden. Wil je meer weten? Neem vooral contact met ons op. We denken graag met je mee.