Vegetarisch

Ook voor vegetariërs hebben we een mooi assortiment aan kroketten en balletjes. Aan de basis van deze kroketten ligt een smaakvolle groentebouillon. Onze groentekroket geven we body met rode linzen. Ontdek heerlijke vega-bereidingen zoals de bospaddenstoelen kroket, de aspergekroket of probeer eens onze Mexicaanse Taco. Voor ieder wat wils!

Bospaddenstoelen Kroket en Balletje

Alle mooie en aardse smaken die je aan de herfst doen denken, verwerken we in de bospaddenstoelen kroket en balletje. We trekken een thee van eekhoorntjesbrood. De thee is de basis van de romige ragout gevuld met kastanjechampignons, shii-takes, oesterzwammen en cantharellen. We voegen ook verse salie en rozemarijn toe.

Bospaddenstoelen kroket

Gewicht:

  • 60 gram

Bospaddenstoelen balletje

Gewicht:

  • 25 gram

 

Groentekroket en Balletje met linzen

Een groentekroket en balletje gemaakt op basis van rode linzen en diverse groenten.. Aan de basis van deze kroket ligt een smaakvolle groentebouillon. In de ragout verwerken we de rode linzen, diverse groenten zoals knolselderij, paprika, wortel en prei. De toevoeging van Vadouvan kruiden zorgen voor een iets zoete en toch ook pittige beleving. Dit specerijenmengsel is gemaakt van Indiase kruiden met Franse invloeden. 

Groentekroket met linzen

Gewicht:

  • 65 gram

Groente balletje met linzen

Gewicht:

  • 25 gram

Cheddar Balletje

Naast de gewone kaaskroket kun je in ons assortiment ook een vegetarisch cheddar balletje vinden. Dit balletje is gevuld met een heerlijke huisgemaakte ragout, waar versgeraspte cheddar door gaat. We gebruiken de èchte Engelse cheddar, die meer dan 1 jaar gerijpt wordt voor een extra pittige smaak.

Gewicht:

  • 25 gram

Asperge Kroket en Balletje (seizoen)

Voor iedereen die in het seizoen zoveel mogelijk asperges wil eten, is deze asperge suggestie. De vegetarische aspergekroket en balletje zijn bereid met verse Belgische witte asperges, bieslook en groene asperges.

Beschikbaar van maart t/m juni

Asperge kroket  

 Gewicht:

  • 50 à 55 gram

Asperge balletje 

Gewicht:

  • 25 gram

Tapaskroketje Mexicaanse Taco

Arriba Arriba! Olé! Hij is er, een vegetarisch Mexicaans kroketje met pit. Geïnspireerd op de originele taco. Licht pittige ragout, die rijkelijk gevuld is met verse groentes en bonen. Wie durft? 

Gewicht:
30 gram

Bekijk hier al onze tapaskroketjes
logo de ambachterie
een kreeft met een kroket op zijn rug
Ik ben een profes­sional
De Ambachterie is hèt adres voor professionals uit de foodbranche. De Ambachterie biedt een ruim assortiment aan verschillende ambachtelijke kroketten / bitterballen. Door de unieke smaken, is er voor ieder wat wils!
een kreeft met een kroket op zijn schaar
Ik ben een thuis­bakker
Wil jij onze ambachtelijke kroketten thuis frituren? Dat kan! Ga langs bij een van onze verkooppunten bij jouw in de buurt!