Vegetarisch en Vegan

Ook voor vegetariërs hebben we een mooi assortiment aan kroketten en balletjes. Aan de basis van deze kroketten ligt een smaakvolle groentebouillon. Ontdek heerlijke vega-bereidingen zoals de bospaddenstoelen kroket, de aspergekroket of probeer eens onze Mexicaanse Taco. Voor ieder wat wils!

NIEUW NIEUW!
Maar ook voor veganisten hebben we een kroketje, een Vegan Seaweed Tapaskroketje van 30 gram! We koken graag met producten uit de zee, een tapaskroketje met zeewier lijkt ons dan ook een leuke aanvulling!

Aspergekroket en Balletje (seizoen)

Voor iedereen die in het seizoen zoveel mogelijk asperges wil eten, is deze asperge suggestie. De vegetarische aspergekroket en het balletje zijn bereid met verse Belgische witte asperges, bieslook en groene asperges.

Beschikbaar van maart t/m juni

Aspergekroket  

 Gewicht:

  • 60 gram

Aspergeballetje 

Gewicht:

  • 25 gram

Tapaskroketje Vegan Seaweed

We gebruiken 3 verschillende zeewieren, kombu, nori en wakamé. Als basis voor dit vegan tapaskroketje maken we een bouillon van kombu, deze wordt gemengd met kokosmelk.

Oosterse smaken komen veelal aan bod; voor de pit gebruiken we wasabi en groene tabasco, rijstazijn en limoenrasp zorgen voor de frisse touch, als kruiding furikake, geroosterde witte en zwarte sesam maken het geheel lekker hartig. Ook gember mag hier niet ontbreken. Als laatste voegen we een wakamé salade toe.

Gewicht:
30 gram

Bekijk hier al onze tapaskroketjes

Groentekroket en Balletje met linzen

Een groentekroket en balletje gemaakt op basis van rode linzen en diverse groenten.. Aan de basis van deze kroket ligt een smaakvolle groentebouillon. In de ragout verwerken we de rode linzen, diverse groenten zoals knolselderij, paprika, wortel en prei. De toevoeging van Vadouvan kruiden zorgen voor een iets zoete en toch ook pittige beleving. Dit specerijenmengsel is gemaakt van Indiase kruiden met Franse invloeden. 

Groentekroket met linzen

Gewicht:

  • 65 gram

Groenteballetje met linzen

Gewicht:

  • 25 gram

Cheddar Balletje

Naast de gewone kaaskroket kun je in ons assortiment een vegetarisch cheddar balletje vinden. Dit balletje is gevuld met een heerlijke huisgemaakte ragout, waar versgeraspte cheddar door gaat. We gebruiken de échte Engelse cheddar, die meer dan 1 jaar gerijpt wordt voor een extra pittige smaak.

Gewicht:

  • 25 gram

Tapaskroketje Mexicaanse Taco

Hij is er, een vegetarisch Mexicaans kroketje met pit. Geïnspireerd op de originele taco. Licht pittige ragout, die rijkelijk gevuld is met verse groente en bonen. Wie durft? 

Gewicht:
30 gram

Bekijk hier al onze tapaskroketjes
logo de ambachterie
een kreeft met een kroket op zijn rug
Ik ben een profes­sional
De Ambachterie is hèt adres voor professionals uit de foodbranche. De Ambachterie biedt een ruim assortiment aan verschillende ambachtelijke kroketten / bitterballen. Door de unieke smaken, is er voor ieder wat wils!
een kreeft met een kroket op zijn schaar
Ik ben een thuis­bakker
Wil jij onze ambachtelijke kroketten thuis frituren? Dat kan! Ga langs bij een van onze verkooppunten bij jouw in de buurt!